Tofu na smotane

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 balíčky bieleho tofu (pre lepšiu chuť môže byť aj údené tofu); 7 - 8 lyžíc sójovej omáčky; 1 konzerva (250 ml) šampiňónov; 1 veľká cibuľa; olej; 250 ml šľahačkovej smotany; 1/2 myžičky sušenej bazalky; 2 lyžice hladkej múky; soľ; mleté čierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Tofu pokrájame na kocky, dáme do misky, polejeme sójovou omáčkou a necháme niekoľko hodín odležať (občas premiešame). Cibuľu ošúpeme, nadrobno pokrájame. Scedené šampiňóny tiež pokrájame. V rajnici zohrejeme asi za 2 lyžice oleja. Opražíme v ňom najprv cibuľu, potom tofu a po chvíli pridáme šampiňóny. Zmes premiešame, podlejeme trochou vody, osolíme, okoreníme a pridáme bazalku. Rajnicu zakryjeme a zmes dusíme asi 10 minút. Potom ju zalejeme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali múku a za stáleho miešania necháme chvíľu vrieť. Podávame s cestovinami alebo s ryžou.