ZDEDENÉ MEDOVNÍKY

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

60 dkg hladkej múky; 35 dkg krupicového cukru; 20 dkg medu; 5 dkg CERY; 4 vajíčka; 1 lyžička sódy bikarbóny; citrónová kôra; polovice orechou, hrozienka, lúpané mandle na zdobenie; žĺtko na potieranie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Med zohriať, pridať cukor, CERU a miešať do roztopenia tuku. Odstaviť a miešať do rozpustenia (aspoň čiastočne) cukru, pridáme múku so sódou, vajcia a necháme postáť 24 hodín v chlade. Vyvaľkáme na 0,5 cm a povykrajujeme medovníčky. Zdobíme orechami, mandľami, hrozienkami. Po upečení potrieme rozšľahaným vajíčkom. Cesto je lepkavé a preto si odoberajte po častiach a vaľkajte. Ostatné cesto nechajte stále v chlade. Pečieme ho na plechu vystlanom pečiacim papierom.
Môžu sa zdobiť aj bielkovou polevou, ale to už nie je ono.