Zajac na cesnaku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zajac,2 PL masti,4 guločky čierneho korenia,4 strúčiky cesnaku,drvená rasca

POSTUP PŘÍPRAVY

a šup na obrázky

Rúru dáme rozohriať na 200 stupňov.Zajaca poriadne opláchneme,osolíme a dáme do pekáča.
Potrieme ho lyžicou masti a druhú vložíme do zajaca spolu s dvoma olúpanými strúčikamu cesnaku a guločkami čierneho korenia.
Podlejeme studenou vodou.....stačí polovica hrnčeka a zajaca obsypeme drvenou rascou a soľou.
Pekáč prikryjeme druhým,rovnako velkým pekáčom,alebo použijeme alobal a natesno ním nádobu uzavrieme.
.
Po polhodine pečenia zajaca prelejeme výpekom,opať prikryjeme,teplotu v rúre znížime o 20 stupňov a pečieme ďalšiu polhodinu.
2 zvyšné strúčiky cesnaku si rozotrieme so soľou.
Cesnakovou pastou potrieme zajaca a dopečieme ďalšiu-3 polhodinu.
ocesnakovaný zajac
Posledných 15 minút pekáč odkryjeme a už len dopekáme,kým zajac nemá peknú farbu.
Výsledok nášho snaženia.
My to jeme so zemiakmi,kyslou kapustou.Hodia sa aj zemiakové knedle.