Zajac na cesnaku

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Zajac,2 PL masti,4 guločky čierneho korenia,4 strúčiky cesnaku,drvená rasca
POSTUP PŘÍPRAVY
a šup na obrázky
 |
Rúru dáme rozohriať na 200 stupňov.Zajaca poriadne opláchneme,osolíme a dáme do pekáča. |
 |
Potrieme ho lyžicou masti a druhú vložíme do zajaca spolu s dvoma olúpanými strúčikamu cesnaku a guločkami čierneho korenia. |
 |
Podlejeme studenou vodou.....stačí polovica hrnčeka a zajaca obsypeme drvenou rascou a soľou. |
 |
Pekáč prikryjeme druhým,rovnako velkým pekáčom,alebo použijeme alobal a natesno ním nádobu uzavrieme. . |
 |
Po polhodine pečenia zajaca prelejeme výpekom,opať prikryjeme,teplotu v rúre znížime o 20 stupňov a pečieme ďalšiu polhodinu. |
 |
2 zvyšné strúčiky cesnaku si rozotrieme so soľou. |
 |
Cesnakovou pastou potrieme zajaca a dopečieme ďalšiu-3 polhodinu. |
 |
ocesnakovaný zajac |
 |
Posledných 15 minút pekáč odkryjeme a už len dopekáme,kým zajac nemá peknú farbu. |
 |
Výsledok nášho snaženia. |
 |
My to jeme so zemiakmi,kyslou kapustou.Hodia sa aj zemiakové knedle. |