Cestoviny so šampiónmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g cestovín napr. penne, olej, 1 väčšia cibuľa, 500 g šampiónov, 250 ml smotany na varenie, plátkový syr - cca 5 kusov podľa chuti, gustin, soľ, rozmarím, mleté čierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Tieto cestoviny je najlepšie zjesť hneď ešte čerstvé, sú šťavnaté a chutné! Nie sú náročné na čas ani na suroviny. Recept môžete prispôsobiť Vašim chuťovým bunkám, môžete do cibuľového základu pridať napr. slaninu, môžete chuť zintenzívniť syrom, pažítkou, petržlenovou vňaťou alebo trocha obmeniť pridaním citrónovej šťavy /mňam/ atď.

Prvý krok je cibuľový základ t.j. na oleji necháme cibuľu /nakrájanú na kocky/ zosklovatieť.
Šupneme krásne čerstvé šampióny.
Okoreníme soľou, rozmarínom, mčk.
Pražíme za častého miešania, kým nepustí šťavu, asi takto:-). Potom hrniec prikryjeme a necháme mäknúť na slabom plameni asi 10 minút.
Cestoviny si uvaríme podľa svojho zvyku.
K šampiónom prilejeme smotanu, necháme si trocha na spodku na zahustenie. Necháme zovrieť.
No tak na túto fotku nie som moc hrdá :-)))), ale nemala som plátkový syr, takže improvizovala som takýmto krásnym výtvorom :-)))))). Ale preč so žartom :-), pridáme syr a necháme ho roztopiť.
No a potom už iba zahustím malou lyžicou gustinu rozmiešaným v zbytku smotany na varenie, necháme prejsť varom a hotovo.
Pridáme cestoviny, zmiešame.