Vyprážaná rybka s bylinkami

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
hejk, hladká múka, vegeta, čerstvé bylinky (alebo aj sušené), olivový olej
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup je jednoduchý, mnohým určite veľmi známy, skôr to tu dávam pre inšpiráciu.... Keď sme boli menší papali sme pangasa, no teraz zvládame aj rybkovitejšie ryby, tak sme spravili hejka :-)
 |
Nastrihám si čerstvé bylinky. Priznám sa však, že v zime dávam sušénu pažitku a bazalku. |
 |
Nasypem si trošku hladkej múky, vegetu a nasekané bylinky. Premiešam. |
 |
Rozmrazenú rybičku obalíme v múke |
 |
A začíname smažiť, z každej strany 2 minutky |
 |
Toto bol hejk s kožou, tak najprv sme to opražili zo strany, kde nebola koža... |
 |
a možeme papať. My väčšinou robíme dusené zemiačiky (hlavne teraz keď sú ešte take dobré, mladučké) |