Lotus cheescake /nepečený/

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balík Lotus keksy, 70 gr masla, 400 gr nátierka Lotus, 180 g smotana na šľahanie, 20 g pr.cukor, , 250 g mascarpone, 1 smotanový Pribinačik

POSTUP PŘÍPRAVY

Z balíku keksov si odložíme dva kúsky na ozdobu.

Z nátierky si odložíme asi 150 gramov na vrchnú vrstvu a na ozdobu.

Sušienky s maslom pomixovať (odložiť 1-2 polievk.lyžice mrveničky na ozdobenie okrajov). Pomixované sušienky natlačiť na dno 24 cm formy, ktorú vystelieme papierom na pečenie. Dať na hodinu do chladničky.

Zmixovať opatrne mascarpone, 250g Lotus nátierky a pribináčik. Samostatne vyšľahať šľahačku dotuha a po lyžiciach primiešavať šľahačku do lotusového krému.

Naplniť formu krémom, uhladiť a dať zachladiť aspoň na pol dňa, najlepšie na noc.

V mikrovlnke jemne roztopiť zvyšok nátierky (asi 10-20 sekúnd stačí) a vyliať opatrne na vychladený cheesecake. Dať opäť zachladiť na krátky čas, po stuhnutí dorobiť stekance troškou roztopenej Lotus nátierky a obsypať okraje rozmix.sušienkami a navrch položiť 2 celé sušienky.