DIA Ananasova torta
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
6 vajec,
150 g sorbitolu,
150 g polohrubej múky,
1 prášok do pečiva,
papier na pečenie,
čerstvý ananás na zdobenie
plnka:
4 dl mlieka,
1 balíček vanilkového pudingu,
20 g kakaa,
100 g masla,
60 g sorbitolu,
300 g čerstvého ananásu
POSTUP PŘÍPRAVY
Z bielkov a sladidla ušľaháme tuhý sneh, zľahka primiešame žĺtky. Do hmoty primiešame múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm. Pečieme na 220°C asi 18 minút. Vychladnutý korpus rozrežeme, naplníme plnkou. Necháme si plnku aj na vrch torty. Tortu ozdobíme ananásom.
Plnka: mlieko, puding a sladidlo uvaríme na hustú hmotu. Do vychladnutej zmesi pridáme maslo a dobre vymiešame. Do vymiešaného krému pridáme pokrájaný ananás.
Poznámka: Ananás môžeme nahradiť akýmkoľvek ovocím: jahodami, čučoriedkami, marhuľami alebo zaváraním ovocím.