DIA Ananasova torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 vajec,

150 g sorbitolu,

150 g polohrubej múky,

1 prášok do pečiva,

papier na pečenie,

čerstvý ananás na zdobenie


plnka:
4 dl mlieka,

1 balíček vanilkového pudingu,

20 g kakaa,

100 g masla,

60 g sorbitolu,

300 g čerstvého ananásu

POSTUP PŘÍPRAVY

Z bielkov a sladidla ušľaháme tuhý sneh, zľahka primiešame žĺtky. Do hmoty primiešame múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm. Pečieme na 220°C asi 18 minút. Vychladnutý korpus rozrežeme, naplníme plnkou. Necháme si plnku aj na vrch torty. Tortu ozdobíme ananásom.

Plnka: mlieko, puding a sladidlo uvaríme na hustú hmotu. Do vychladnutej zmesi pridáme maslo a dobre vymiešame. Do vymiešaného krému pridáme pokrájaný ananás.

Poznámka: Ananás môžeme nahradiť akýmkoľvek ovocím: jahodami, čučoriedkami, marhuľami alebo zaváraním ovocím.