Orieškovo karamelová torta...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Túto som si "vyšperkovala" pre seba na narodeniny. Spojila som v nej čo najviac z toho, čo mi chutí a pretože z nej nezostal ani kúsok , usudzujem, že chutila každému, tak sa podelím aj tu... Cesto: 5 vajec, 7PL polohrubej múky, 3 PL opražených a najemno zomletých lieskových orieškov, 10 PL kryštálového cukru, 1/2 bal. kypriaceho prášku, 1 dl oleja, 1 dl studenej vody... Krém: 1 karamelový puding /ja mám najradšej Dr. Oetker s kúskami karamelu, 300mlm mlieka, 250g mascarpone, 100g práškového cukru a asi 5 nadrobno nakrájaných krowiek.... Arašidový frosting: 100g zmäknutého masla, 200g jemného arašidového masla, 2 šálky /1 šálka = 200ml práškového cukru/ mlieko podľa potreby.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto: bielky vyšľaháme dotuha, keď sú polotuhé pridáme cukor a došľaháme, kým nebude mať "špičky", znížime rýchlosť na najmenšiu a postupne na malých otáčkach vmiešame po jednom žĺtka. Jemným pramienkom vlejeme olej a necháme zapracovať , ale nie dlho. Múku zmiešame s kypriacim práškom a orieškami. Metličkou jemne po častiach vmiešame k vajíčkam nastriedačku s vodou. Pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme na 180°C, dozlata. Po vychladnutí prekrojíme na tri časti a naplníme krémom. Necháme na cca 2 hodinky stuhnúť v chlade a potrieme frostingom. Môžeme ešte poliať slaným karamelom http://angiebakes.com/2015/09/19/slany-karamel/ a dozdobiť podľa chuti...




Krém: Puding rozmiešame v mlieku a uvaríme, vsypeme krowky a za občasného miešania necháme vychladnúť. potom ho vyšľaháme s cukrom a mascarpone.



Frosting: Maslo vyšľaháme s arašidovým maslom, pridáme cukor a šľaháme ešte chvíľu. Potom po lyžiciach pridávame mlieko, kým nedostaneme hladkú a ľahkú konzistenciu /mali by ísť 3 PL mlieka, ale záleží od hutnosti arašidového masla, ja som dala 8 PL a bolo tak akurát/.