Jednoduchá, chutná a zdravá cviklová nátierka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

červenú repu (cviklu) - uvarenú alebo upečenú čerstvý roztierateľný syr (Lučina, Philadelphia, Cottage, ...) soľ korenie kvapka balzamikovej redukcie kvapku smotany alebo mlieka ak je nátierka príliš hustá čerstvý chren na posypanie (dá sa použiť aj sterilizovaný - pridám do nátierky) Množstvo surovín nechám na Vás, podľa pomeru použitej červenej repy a syra bude farba nátierky viac alebo menej intenzívna.

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvarenú alebo upečenú cviklu očistíme, pokrájame na menšie kúsky a rozmixujeme, pridáme zvyšné suroviny (okrem čerstvého chrenu) a premixujeme do krémovej konzistencie. Mne najviac chutí na hrianke (nasucho opečený toast).

TIP :

Ak použijete Cottage, odporúčam použiť iba tuhú časť, bez tekutiny, aby nebola nátierka zbytočne tekutá. Ja osobne najradšej používam na nátierky Lučinu, ktorá má takú akurátnu konzistenciu.