Hubová paštéta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pre 6 osôb
Potrebujeme:
• 200 g čerstvých šampiňónov
• 150 g lesných húb (aj mrazených)
• 150 g uvarených kuracích pŕs
• 1 väčšiu cibuľu
• 70 g uvarenej ryže
• 80 g prerastenej údenej slaniny
• 2 vajcia
• mleté čierne korenie
• soľ
• sušený tymian
• lístky čerstvého tymianu
• lístky poľného šalátu
• 4 plátky anglickej slaniny
• olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:
1. Na mäsovom mlynčeku pomelieme 160 g šampiňónov, lesné huby a vychladnuté kuracie prsia.
2. Zvyšnú časť šampiňónov pokrájame na plátky, ktoré ores¬tujeme v panvici na oleji. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji spolu s nakrájanou slaninou. Po vychladnutí všetko spolu s ry¬žou a vajciami pridáme k pomletej mase. Vmiešame orestované plátky šampiňónov, podľa chuti posolíme, ochutíme mletým čiernym korením, sušeným tymianom a spolu premiešame.
3. Okrúhlu paštétovú formu vyložíme plátkami slaniny. Naplníme plnkou a vo vodnom kúpeli varíme 90 minút. Vychladnutú paštétu vyklopíme, nakrájame, ozdobíme lístkami čerstvého tymianu a poľného šalátu. Podávame s celozrnným pečivom.