Jemné maslové pečivo



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tento vyše storočný recept pochádza z Rakúska. Trochu ťažšie sa s cestom pracuje, ale výsledok stojí za to. Našla som spôsob, ako to ide ľahšie. Na cesto sa položí potravinárska fólia alebo papier na pečenie a vaľkanie ide ako po masle :) Je to moje najobľúbenejšie vianočné pečivo. Je veľmi jemné a na jazyku sa priam rozplýva. Na prípravu potrebujeme len tri suroviny: 200 g maslo, 60 g práškového cukru a 300 g hladkej múky

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo surovín vypracujeme cesto. Necháme ho aspoň pol hodinu odpočívať v chladničke. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary.
Pečieme na 180 stupňov asi 10 min.
Potrieť marmeládou a spolu zlepiť po dva kusy. Obaliť v práškovom cukre, do ktorého pridáme aj jeden vanilínový cukor.