Mascarpone brownies

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
150 g mäkkého masla°°°150 g čokolády / 70% /°°°4 vajcia°°°140 g cukru°°°2 vanilkové cukre°°°štípka soli 180 g hladkej múky°°°200 g mascarpone°°°1 žĺtok°°°1 PL kukuričného škrobu°°°tekvicové semienka /nemusia byť/
POSTUP PŘÍPRAVY
Moje prvé brownies. Vynikajúce, šťavnaté vďaka mascarpone a nepresladené,vďaka 70% kvalitnej čokoláde.
 |
Na základné cesto si rozpustíme 110 g masla s čokoládou na miernom ohni. Dobre premiešame a necháme vychladnúť. V miske vyšľaháme 3 vajcia, 125 g cukru, 1 vanilkový cukor a soľ, primiešame vychladenú zmes masla a čokolády, múku a miešame do hladkého krému. Toto čokoladové cesto je trošku hustejšie.
Formu som použila ako na biskupský chlebíček, ale môžete použiť formu rozmeru 24 x 24. Do formy na papier na pečenie vylejeme polovicu brownie cesta a urovnáme povrch. |
 |
Na krém vyšľaháme mascarpone a zvyšok masla do svetla. Pridáme zvyšný cukor, vanilkový cukor, vajce a žĺtok, rovnako ako aj kukuričný škrob. Do tohto brownie mali byť pridané aj tekvicové semienka, tie som však doma nemala.
Mascarpone krém natrieme na tmavé cesto, vyrovnáme. |
 |
Zostávajúce tmavé cesto uložíme po guľôčkách na mascarpone krém.
Dáme do predhriatej rúry a pečieme na 170°C cca 35 miút. / Ja som vyššie písala, že som piekla asi o 15 minút viac, ale myslím, že maximálne 40 minút bude stačiť/. |
 |
... |
 |
Brownies poriadne vychladíme |