Mascarpone brownies



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

150 g mäkkého masla°°°150 g čokolády / 70% /°°°4 vajcia°°°140 g cukru°°°2 vanilkové cukre°°°štípka soli 180 g hladkej múky°°°200 g mascarpone°°°1 žĺtok°°°1 PL kukuričného škrobu°°°tekvicové semienka /nemusia byť/

POSTUP PŘÍPRAVY

Moje prvé brownies. Vynikajúce, šťavnaté vďaka mascarpone a nepresladené,vďaka 70% kvalitnej čokoláde.

Na základné cesto si rozpustíme 110 g masla s čokoládou na miernom ohni. Dobre premiešame a necháme vychladnúť. V miske vyšľaháme 3 vajcia, 125 g cukru, 1 vanilkový cukor a soľ, primiešame vychladenú zmes masla a čokolády, múku a miešame do hladkého krému. Toto čokoladové cesto je trošku hustejšie. Formu som použila ako na biskupský chlebíček, ale môžete použiť formu rozmeru 24 x 24. Do formy na papier na pečenie vylejeme polovicu brownie cesta a urovnáme povrch.
Na krém vyšľaháme mascarpone a zvyšok masla do svetla. Pridáme zvyšný cukor, vanilkový cukor, vajce a žĺtok, rovnako ako aj kukuričný škrob. Do tohto brownie mali byť pridané aj tekvicové semienka, tie som však doma nemala. Mascarpone krém natrieme na tmavé cesto, vyrovnáme.
Zostávajúce tmavé cesto uložíme po guľôčkách na mascarpone krém. Dáme do predhriatej rúry a pečieme na 170°C cca 35 miút. / Ja som vyššie písala, že som piekla asi o 15 minút viac, ale myslím, že maximálne 40 minút bude stačiť/.
...
Brownies poriadne vychladíme