Lahodné kuracie stehienka na rasci



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

horné kuracie stehná, soľ, drvená rasca, papier na pečenie

POSTUP PŘÍPRAVY

... minimum surovín - maximálny efekt ... chuť tohto jednoduchého jedla milujem a robím ho vždy, keď sa mi nechce dlho stáť pri sporáku - stehná umyjeme, osušíme, z oboch strán osolíme a posypeme rascou a uložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie kožou hore, nemusíme ničím mastiť, mäsko si pustí šťavu ... šupneme do rúry vyhriatej na 190 °C a pečieme cca 45 minút, po 30 minútach počas pečenia otočíme a namočíme kožu do šťavy, ktorú pustilo mäsko a dopečieme zasa kožou navrch ... ako príloha sa najviac hodí zemiaková kaša alebo tlačené zemiaky s maslom a napríklad uhorkový šalát .... mňaaaam