Boloňská omáčka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mleté mäso ( hovädzie-bravčové) Kečup Paradajkový pretlak Oregano Rozmarín Vegeta Olej Zeler Mrkva Červené víno ( môže,nemusí) Voda

POSTUP PŘÍPRAVY

Do hrnca dáme olej na ktorom osmahneme mleté mäso,väčšie kúsky porozbíjame vareškou...Podlejeme vodou a dusíme cca 30 minút...
Nastrúhame na trcku tak 3-4 mrkvy a 1/4 buľvového zeleru...( ja si to uľahčujem a pomixujem mrkvu aj zeler v mixéri)
Túto zmes pridáme k udusenému mäsku a pridáme aj rozmarín a oregano ( nie moc ešte sa bude dochucovať nakonci) a prilejeme ešte trochu vody...necháme podusiť ďaľšiu polhodinku...
Sem tam premiešať
Potom pridať paradajkový pretlak a kečup,trochu podusiť a pridať vegetu podľa chuti, rozmarín, oregano,soľ...
Skúsiť mäso či je mäkké, ak nie ešte podusiť...
Ak je moc vody nechať odpariť vodu a doliať červené víno a ešte 10 minút povariť...
Odstaviť zo sporáka...

Chutí výborne s makarónmi, špagetami, cestovinami, na pizzu...
Ak spravíte veľa omáčky kľudne do sáčku a mraziaku :D