Proteínové šišky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g nízkotučného hrudkového tvarohu 1,5 odmerky vanilkového proteínu 4 PL jemných ovsených vločiek 6 PL strúhaného kokosu 1 vajíčko 1 ČL vanilkovej esencie sušené hrozienka (alebo brusnice)

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo surovín v miske ručne vypracujeme cesto, do ktorého pridáme hrozienka. Rúru predhrejeme na 180°C teplovzdušne. Z cesta v dlaniach tvarujeme guličky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Urobíme asi 6 väčších guličiek, ktoré na plechu trochu pritiskneme do tvaru placky a v strede roztlačíme dieru. Pečieme asi 25 minút dozlatista.
Tip: Výborne chutia ešte teplé. Namiesto čokolády si ich môžete ešte poliať nízkotučným čokoládovým jogurtom.
Jedna šiška obsahuje priemerne 5g tuku, 16g bielkovín a 12g sacharidov.
www.fitnessdezerty.sk