Strúhankové pirohy - raz dva

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
400g strúhanky, 150g hladkej múky, 150g hrubej múky, štipka soli, 500ml vody..............Na posýpku: práškový cukor, strúhanka, mak a podobne, maslo
POSTUP PŘÍPRAVY
jednoduchý a oproti pirohom z vajcového cesta rýchlejší spôsob prípravy pirohov
 |
z uvedených surovín vypracujeme cesto, hustotou je veľmi podobné vajcovému cestu, len je tmavšie, to je tou strúhankou, ja som , ale pridala viac vody, asi som mala zle nastavenú váhu, tak som to nevedela spracovať, ale keď som pridala vodu , cesto bolo super a dobre sa mi s ním pracovalo a ešte by som poradila ho rozdeliť nie na dve časti ale aspoň na tri , alebo aj štyri, záleží od veľkosti pracovnej dosky |
 |
a klasika, ako pri hociakých pirohoch , rozvaľakť, narezať na štvorce |
 |
naplniť lekvárom, spojiť, najlepšie vidličkou |
 |
vhodiť do vriacej osolenej vody, keď vyplávajú hore, sú hotové, vyberieme, dáme do misky polejeme roztopeným maslom, posypeme práškovým cukrom a stúhankou, alebo makom |
 |
časť som posypala na masle popraženou stúhankou |
 |
a časť pomletým makom |