Strúhankové pirohy - raz dva



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g strúhanky, 150g hladkej múky, 150g hrubej múky, štipka soli, 500ml vody..............Na posýpku: práškový cukor, strúhanka, mak a podobne, maslo

POSTUP PŘÍPRAVY

jednoduchý a oproti pirohom z vajcového cesta rýchlejší spôsob prípravy pirohov

z uvedených surovín vypracujeme cesto, hustotou je veľmi podobné vajcovému cestu, len je tmavšie, to je tou strúhankou, ja som , ale pridala viac vody, asi som mala zle nastavenú váhu, tak som to nevedela spracovať, ale keď som pridala vodu , cesto bolo super a dobre sa mi s ním pracovalo a ešte by som poradila ho rozdeliť nie na dve časti ale aspoň na tri , alebo aj štyri, záleží od veľkosti pracovnej dosky
a klasika, ako pri hociakých pirohoch , rozvaľakť, narezať na štvorce
naplniť lekvárom, spojiť, najlepšie vidličkou
vhodiť do vriacej osolenej vody, keď vyplávajú hore, sú hotové, vyberieme, dáme do misky polejeme roztopeným maslom, posypeme práškovým cukrom a stúhankou, alebo makom
časť som posypala na masle popraženou stúhankou
a časť pomletým makom