Zdravé placky z pohánky, vločiek a semienok.. môžu sa použiť aj ako tortilly



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zbytkove zemiakove pyre z predchadzajuceho obedu :) pohanka, lanove semiacka, vločky, sezamove semiacka, cerealna alebo spaldova muka (alebo obyc.hladka ak nemate inu), soľ, prip. bylinky podľa vlastnej chuti (rozmarin, atd..)

POSTUP PŘÍPRAVY

Pohanku, vlocky a lanove semiacka nechat napucat najlepšie od vecera do rana. K zbytkovemu pyré potom pridame napucane semiacka a vločky, sezamove prip. ine semiacka podla chuti, ale nie moc velke semiacka, aby sa dali z cesta vygulat tenké placky.. (preto neodporucam tekvicove ani slnecnicove semiacka.) Cesto osolime a zahustime mukou podla potreby, aby nam vzniklo hutne nelepive cesto. Urobime si šúlec, z ktorého odkrajujeme približne rovnake kusky a tie následne vygúlame valcekom, dostatocne podsypavame mukou aby sa nelepilo.Na podsypavanie a gulanie pouzite radsej hladku muku, pri celozrn.sa mi cesto horsie gulalo a bolo to suche.(trhalo sa) Placky opecieme na suchej panvici. Po upeceni som kazdu potrela troskou masla, aby zmäkli a dali sa ohybat.
Ja som ich potom naplnila ako tortilly so salatom a tzatziky dipom (jogurt alebo kys.smotana+tzatziky korenie+cesnak)