Teľacie kocky v rokfortovej omáčke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg mäso: teľacie /ale kľudne aj kuracie, alebo bravčové/..... MARINÁDA: 1dcl mlieko, 2PL olej, 4stručky cesnaku- roztlačiť, 1PL worcester, soľ, mleté korenie.... olej na smaženie..... NA ŠŤAVU: 2ks cibuľa, syr črievko /obyčajné a nivové/, 200g syr so zelenou plesňou, 200g iný tvrdý syr/eidam, ementál/, 1ČL rozmarín, 2ČLbazalka, 1KL muškátový orech mletý, celá oranž. smotana alebo mlieko, + dobrovolne víno /ja som nedala/... NA OZDOBU: pražené polky orechov

POSTUP PŘÍPRAVY

1/ mäso nakrájame na kocky

2/ pripravíme marinádu, mäso v nej ponecháme minim. 2hodiny, najlepšie celu noc

3/ smažíme s občasným miešaním na panvici chvilku,len kým zvonka kocky nestratia farbu surového mäsa

4/ osmažené mäso vyberieme dierovanou lyžicou z panvice na plech, výpek z panvice zlejeme

5/na panvici osmažime cibuľu pokrájanu na kocky, pridáme výpek, 2 črievkové syry, nastruhaný alebo rozdrobený plesnivý a iný druh trvdého syru, rozmarín, bazalka, muškátový orech, smotana - necháme všetko roztopiť v homogénnu masu

6/ nalejeme na plech na mäso, dáme piecť do rury, celý čas zakryté - na 200st. v el. rure asi 70minút /samozrejme podla druhu mäsa!!!/

7/ ak mäso šťavu vypije viac, ako sme čakali, riedime smotanou alebo mliekom alebo vínom

8/ pred servírovaním posypeme praženými orechmi, podávame s ryžou, pečenými zemiakmi, kroketami....

9/ verim že bude chutiť aj Vám, prajem DOBRU CHUŤ!!!