Trojposchodová jahodová torta s najlepším nadstavovaným krémom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Nadstavovaný krém: 1hrnček mlieka (250ml)+ 2PL polohrubej múky = uvariť kašu, 1 maslo (250g), 200g práškového cukru, trošku kys.citronóvej, jahody.......na takúto poschodovú treba krém z dvoch dávok
POSTUP PŘÍPRAVY
Tentokrát som korpus piekla (pretože je len zo 6vajec a na všetky poschodia) podla Dagmar V.(onasi) recept na poleno, len nebolo mramorové.......ináč, ked som nevedela o MMB, tak som robievala piškótové klasické z 12 vajec, bez prášku do pečiva, minie sa ich veľa (vajec), ale taký korpus nemá páru!!!!je nadýchaný a jemný ako vatička......tortovú formu po bokoch nemastit, tam sa má cesto prilepit, aby nekleslo......táto tortička u nás vedie na celej čiare, ešte sa nikomu neprejedla, hoci ju najstaršiemu synovi robím od prvých narodenín (1.jún) celých sedemnásť rokov:))))keďže je vtedy sezóna jahôd, tak jemu vždy jahodovú..........................z uvedenej dávky robim aj jahodové rezy: 6 vajec, 6PLmuky, 6PLcukru, vyšľahám bielky zvlášť so štipkou soli, opatrne zmiešať s vyšlahanými žĺtkami s cukrom a múkou....plnka je úplne fantastická, ľahučká, nie veľmi maslová ani presladená.....uz som ju robila aj ananasovú, pomarančovú, či mandarinkovú...kto skúsi neobanuje. Viac v obrázkovom postupe.
 |
v prvom rade si uvaríme kašu z mlieka, lyžičky masla a múky... necháme ju vychladnúť, asi 5-6 jahôd roztlačíme na tanieriku vidličkou a zatiaľ necháme bokom, zmäknuté maslo vymiešame s cukrom do penista |
 |
do vymiešaného masla dávame po lyžiciach uvarenú a vychladnutú kašu z mlieka a múky a 1čl masla....POZOR VŠETKY suroviny musia mať ROVNAKÚ teplotu, nič nesmie byť horúce ani studené, ináč sa krém moze zgrcnúť (ja kašu uvarím ráno, vyložím maslo a jahody z chladničky a do večera to má istotne rovnakú teplotu, alebo si to nachystam večer...a ráno môžem ísť na vec) |
 |
ked máme kašu zašľahanú v masle, pomaličky pridávame potlačené jahody, po malých lyzičkách, niekedy sa mi zrovna v tomto momente krém zdrcne.....takže tu platí: pomaly ďalej zájdeš ( mám výborný tip od Majky, že krém sa určite nezdrcne, keď pridáte jahody do kaše a potom kašu zmiešate s maslom) |
 |
do hotoveho kremu davam este trosku kyseliny citronovej, tak na hrot noza, podla chuti jahod, aby krem nebol len sladky, ale mal ten spravny šmrnc, je potom sviezejsi |
 |
tentokrat sa ozaj vydaril, je nadychany a hladky, nebolo to vzdy tak, niekedy sa mi zgrcol, na chuti to nevadi, len na krase, (preto pozor na teplotu vsetkych ingrediencii)......tak to potom volam perlickovy krem:)zje sa vzdy! |
 |
korpus prerezeme na polovicu a dame vrstvu kremu aspon polcentimetrovu |
 |
na nu pokladieme na kusky pokrajane jahodky |
 |
a tak pokracujeme az do tretieho poschodia |
 |
ozdobime jahodami a dame chladit |
 |
tentokrat som si odlozila trosku kremu bez jahod a este prizdobila.....no, nie je to torta potiahnuta cukrikovou hmotou, ani nie je taka pekna, ale zarucujem ze je fakt vyyyyborna, taka svieža...letná.... |
 |
a tu je v priereze, najrpv sme krajali vrchne dve poschodia......uz bolo aj tak, ze oslavenec mal cele vrchne tretie poschodie:)))a ostatni dve spodne.... |
 |
a tu sú jahodové rezy |
 |
Ďalšia varianta, vylepšená šľahačkou....vnútri je vrstva krému, na ňom polky jahôd a na jahodách šľahačka...a na vrchu je krém a na ňom je šľahačka a na nej sú poukladané jahody....to bola dobrotka.. |
 |
finále na tanieriku |