Pstruh v alobale



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pre 2 osoby: 2 pstruhy - 1 veľká cibuľa - 1/2 masla - 4-5 PL nasekanej petržlenovej vňate - podľa chuti citrónová šťava alebo koliesko citrónu - soľ - alobal

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto je úplná klasika, no my to máme moc radi a na tento spôsob papá pstruha aj náš 15-mesačný drobček, lebo oproti vyprážaniu je to predsa len duseno-pečené.

1. Pstruhy umyjeme, nasolíme zvonku aj do dutiny brušnej a necháme chvíľu odpočívať. Kľudne môžte nechať hlavu aj chvostík na mieste, ale ja sa na to nikdy nemôžem dívať, mne sa tlačia slzy do očí, takže u nás pstruhy môj dobrý muž najprv zbaví hlavy a chvosta, až potom sa púšťam do prípravy.
2. Kým rybky odpočívajú, nakrájame si cibuľu na kolieska a pripravíme vňať.
3. Z alobalu vystrihneme štvorec, do stredu uložíme najprv 2-3 tenké prúžky masla, potom pár koliesok cibule a vňať.
4. Na to uložíme rybku a na ňu opäť položíme prúžky masla, kolieska cibule podľa chuti a vňať.
5. Potom pstruha zabalíme, a to tak, aby bol vršok dobre zakrútený a konce balíčka vytočené dohora - aby pri pečení nevytekalo maslo a šťava.
6. To isté urobíme aj s druhým pstruhom. Balíčky poukladáme na pekáč a pečieme cca 30-40 minút pri teplote 190 stupňov.
7. Podávame so zemiačkami, môžeme pokvapkať citrónovou šťavou. Dobrú chuť!!!