
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
- rybie filety (napr. z aljašskej tresky) - na osobu cca 2 ks - 1/2 dl bieleho vína - morská soľ, čerstvo mleté čierne korenie - olivový olej - 5 strúčikov cesnaku - cherry paradajky cca 15 - 20 kusov (alebo podľa chuti) - parmezán - cca 100 g (alebo podobný syr výraznej chuti, napr. Grana, Ementál)
POSTUP PŘÍPRAVY
... chuťovo výborný a na prípravu nenáročný recept od Oľgy Belešovej resp. od jej japonského manžela, ktorý hneď od prvej chvíle patrí medzi naše najobľúbenejšie "rybie" recepty
... rozmrazené a osušené filety osolíme a okoreníme, uložíme na plech vyložený papierom na pečenie
... pokvapkáme olivovým olejom a bielym vínom
... vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme cca 5-7 minút
... vyberieme, každú filetu posypeme nahrubo strúhaným syrom a obložíme na polovicu pokrájanými cherry
paradajkami a na plátky pokrájaným cesnakom
... vrátime do rúry a pečieme ešte cca 15 minút
Rybie filety sú po upečení veľmi krehké. U nás papáme len s chlebíkom a fantastickou šťavou, ktorá zostala na pekáči, ale každý podľa svojej chuti.
![]() |
... pre 2 osoby : pripravíme si suroviny - rybie filety (1-2 ks na osobu) ... biele vínko (0,5 dl) ... soľ, korenie ... olivový olej ... cherry paradajky (6-10 ks) ... cesnak (3 strúčiky) ... čerstvá bazalka (príp. sušená) ... parmezán (50 g) |
![]() |
... filety umyjeme, osušíme, dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie, z oboch strán osolíme a okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a bielym vínom ... vložíme do rúry vyhriatej na 200°C na 10 minút |
![]() |
... pokiaľ sa rybky pečú - pripravíme si suroviny na obloženie - paradajky, cesnak, bazalku, olivový olej, soľ, korenie a nastrúhame nahrubo parmezán |
![]() |
... paradajky pokrájame na polovice či štvrtiny a zmiešame s cesnakom pokrájaným na plátky, potrhanou bazalkou, olivovým olejom, soľou a korením |
![]() |
... rybku cca po 10 minútach vyberieme z rúry a obložíme paradajkovo-cesnakovo-bazalkovou zmesou |
![]() |
... posypeme nahrubo nastrúhaným parmezánom a vložíme do rúry na 15 minút ... ja na konci pečenia po 15 minútach prepnem funkciu rúry na gril a cca 5 minút zapečiem |
![]() |
... a potom už len vychutnávame s prílohou podľa chuti ... dobrú chuť |