Ježkovia



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Linecké cesto: 350 g hladkej múky, 200 g palmarín, 50 g práškový cukor, 1 vajce. Ďalej: čokoládová poleva, kokosová múčka,polovičky orechov asi 70 ks.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto spracujeme z uvedených surovín a vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 2-3 cm. Okrúhlym vykrajovačom vykrajujeme cesto na kolieska, do ktorých dáme polovičku vlašského orecha, zabalíme do cesta a vytvarujeme telíčko ježka. V mieste očiek urobíme napr. zápalkou jamky. Pečieme pri nízkej teplote 10-15 min. Necháme vychladnúť. Namáčame do čokoládovej polevy a obalíme v kokosovej múčke. Potom pomocou paličky, alebo zase zápalky urobíme z čokoládovej polevy očká a ňufáčik.