Kukuričný kolač - na slano

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny: - 5 velkych cibul, nakrajane na kocky - 3 kg mleteho masa (hovadzie) - hrst hrozienok (vopred napucanych) - 5 vajec na tvrdo - 9 velkych kukuric - ak je mimo sezonu nebojte, daju pouzit konzervy alebo mrazena kukurica - Bazalka (liskty, ak nemate nevadi) - Olivy - 1 masla (margarin)

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso (V Chile tuto zmas volame "pino"): Na oleji orestovat 3 cibule s mletym masom, pridat sol, kmin, cesnak, peper a hrozienka podla chuti.

Kukuricna zmes: Vycistit kukuricu a odzrnit (oddelit zltu cast od jadra). Ak mate kukuricu mrazenu alebo z konzervy tak cistit netreba.

Kukurica sa rozmixuje s listkami bazalky tak, aby vzniklo jemne pyre.

V hlbokom hrnci presmahnut ostatok cibule v troske masla (taku minutku) a pridat kukuricne pyre, ostatok masla, sol a cukor podla chuti (niektora kukurica je sladka sama o sebe a niektorej treba trosku dopomoct). Ak ale mate radi slane, tak cukor ani netreba. Varit a miesat az kym sa zmes nesfarbi do tmavo zltej farby a nema taku tuhsiu konzistenciu.

Do hlinenych nadob, porcelanovych teplovzornych misiek alebo hlbokeho pekaca, dat pripravene maso ("pino"). Pridat nakrajane vajcia na tvrdo, olivy a zakryt kukuricnou zmesou. Vrch posypat troskou cukru a nechat popiect v rure az kym vrch trosku nezhnedne (pozor, nepripalit!).

Podavat teple, s racinovym salatom, alebo s pebre (recept na pebre najdete na mojom blogu)!!!!

Vychutnavat so zatvorenymi ocami, najlepsie v spolocnosti rodiny a priatelov.

Buen provecho a dobru chut!