Chlebík biely rascový



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 ml vody, 2 lyžičky cukru, 2 lyžičky soli, 1 lyžička rasce, 500 g hladkej múky, 1 lyžička sušeného droždia alebo 1/4 čerstvého droždia

Tento recept som odpísala, nie je to môj recept, ale píšem ho aby maminy, ktoré si zakúpili pekárničku a hľadajú dobrý recept na chlebík, tak tento k nim patrí určite. Ja som síce piekla už xy chlebíkov podľa receptov, síce mi vyšli, ale nebolo to to pravé orechové a tento mi vyšiel PERFEKTNE a super je, že sa dajú obmieňať ingrediencie, prísady, aj múka, ale najskôr by ste mali vyskúšať základný recept a potom ďalej experimentovať aj s celozrnnou múkou atď.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento chlebík je doporučovaný pre začiatočníkov. Je iba z hladkej múky a vďaka nej krásne kysne. Postupne môžete hladkú múku uberať a meniť za celozrnnú, ale vždy by základnej malo byť 300 g.
Takisto je možné pridávať rôzne bylinky, na kocky syr, salámu, klobásku, opraženú cibulku . . . , kto na čo má chuť :-)

Všetky prísady nahádžeme do pekárničky, klasika voda, cukor, soľ, rasca, na to múku, droždie a zapneme pekárničku na program základný. Ja mám pekáreň Moulinex a pečiem na programe 1 základný, dĺžka cca 3.18 hod. Veľkosť stredná, kôrka stredná.

Tento chlebík je biely, takže aj biely je aj po upečení, je trochu opečený po stranách, ale striedka je úplne biela, ako klasika biely chlieb. Ale pri obmene múky farbu môžete meniť.