TARTALETKA: Jablkovo-slivková...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300g hladkej múky, 1 PL práškového cukru, 1 vajce, 200g zmäknutej Hery...1 kg ovocia /ja som dala 1/2 kila jabĺk a 0,5 kg sliviek ale môžeme dať aj len jeden druh alebo použiť hrušky, nektarinky, broskyne a pod./, 4 PL marhuľového lekváru /použila som domáci s orechmi/, škoricový cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Keďže sa začala jeseň so svojím melancholickým počasím, inšpirovala ma k pečeniu koláčikov z jesenného ovocia a tu je jeden z nich:





Na cesto zmiesime spolu hladkú múku, vajce, cukor a Heru, kým nám nevznikne nelepivé cestíčko, ktoré si na pomúčenej doske vyvaľkáme na veľkosť koláčovej formy tú si vopred dobre vymastíme olejom alebo Herou/. Ja som si na začiatku odložila asi 1/4 z cesta na zdobenie a zvyšok som vyvaľkala. Pomocou valčeka prenesieme cesto do pripravenej formy , utlačíme, prečnievajúci okraj zrežeme a naukladáme nahusto ovocie /ja som si ešte z odloženého cesta urobila ozdobný okraj, ktorý treba dobre pritlačiť/...dáme piecť na 200 °C na 25 minút. Lekvár si nahrejeme a pokvapkáme upečený koláč. Po vychladnutí posypeme škoricovým cukrom.



Ovocie si olúpeme, vykôstkujeme a nakrájame na mesiačiky....