Babičkin slivkový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na mrveničku: • 200 g hladkej múky • 100 g cukru • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker • 100 g zmäknutého masla alebo margarínu Na cesto: • 150 g zmäknutého masla alebo margarínu • 150 g cukru • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker • 4 vajcia • 100 g hladkej múky • 50 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker • 1 zarovnaná kávová lyžička Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker • nastrúhaná kôra z polovice chemicky neošetreného citróna Na náplň: • 500 g polotučného tvarohu • 50 g cukru • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker • šťava z polovice citróna • 100 ml mlieka • 1 kg sliviek • 1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker Na ozdobenie: • 1 zarovnaná polievková lyžica práškového cukru Ešte potrebujeme: • plech na pečenie (30 x 40 cm)

POSTUP PŘÍPRAVY

Príprava:

1. Na prípravu mrveničky v mise ručne alebo ručným miesičom spracujeme múku, cukor, vanilínový cukor a maslo alebo margarín.
2. Na prípravu cesta vyšľaháme maslo, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Postupne pridávame vajcia a vyšľaháme. Múku premiešame so škrobom a kypriacim práškom a ručne vmiešame spoločne s citrónovou šťavou do peny. Hotové cesto rozotrieme na vymastený plech.
3. Na prípravu náplne vymiešame tvaroh, cukor, vanilínový cukor, citrónovú šťavu a mlieko elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Hotovú náplň rozotrieme na cesto a poukladáme na ňu umyté a rozpolené slivky. Posypeme škoricovým cukrom a mrveničkou, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.


Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 40 minút

4. Upečený múčnik necháme na kuchynskej mriežke vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.