Grenadír po našom - s nokedlami (recept bez papriky)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zemiaky, cibuľa a cesto na nokedle: 1 vajce 2 - 2,5 dl vlažná voda, soľ podľa chuti, 500 g polohrubá múka

POSTUP PŘÍPRAVY

Vačšina z nás pozná recept s fliačkami a paprikou, no tu je niečo iné a tiež chutné :) treba vyskúšať, porovnať :)

Z vajca, vody, soli a múky si vypracujeme cesto a cez "haluškovník" hádžeme do vriacej vody - to pozná asi každý kto robí halušky.
Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kocky, trochu povaríme a potom ich osmahneme na cibulke - a potom zmiešame s nokedlami a je to!
Tomuto receptu nechýbajú vôbec prísady ako paprika či slaninka, je dobrý takto, je ľahký a úplne super v lete.
Perfektne sa k nemu hodí šalát a to konkrétne: klasický hlávkový šalát natrháme na kúsky do misky a zalejeme klasickým nálevom (voda, soľ, cukor, ocot) zmiešaným so sladkou smotanou.

Dobrú chuť! :-)