Hortobágyi palacinky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1,5 kg kuracieho mäsa - ja dávam stehno, trocha oleja, 1 veľká cibuľa,1-2 papriky, 1-2 paradajky, soľ, ml.paprika, ml. čierne korenie, paprikový krém podľa chuti, 3-4- lyžičky gustinu, 12-14 palaciniek, 2 kelímky kyslej smotany, petržlenová vňať
POSTUP PŘÍPRAVY
Chutia úžasne!!!!!!!!!! Môžu sa plniť aj iným mäsom ako kuracím, záleží len od Vás z akého mäsa si perkeltový základ pripravíte! U nás ich má každý rád, deti či dospelí....Dúfam, že aj Vy si ich obľúbite :-)!
 |
Pripravíme si perkelt podľa svojho zvyku. Speníme na oleji na kocky nakrájanú cibuľu, keď zosklovatie, pridáme mäso a paprikový krém alebo mletú papriku. |
 |
Vložíme mäso, opražíme a počkáme až pustí šťavu, znížime plameň. |
 |
Podlejeme vodou a dochutíme korením prípadne bujónom na perkelt. Okrem hore spomínaných korení môžete pridať aj cesnak, mletú rascu alebo iné... |
 |
Keď všetko spolu zovrie, pridám papriky a paradajky. Niekto pridáva aj za lyžičku pretlaku. Varíme. |
 |
Keď je už mäsko mäkké, za cca 50 minút, pripravíme si hrniec so sítkom, na ktoré vyberieme mäso zo šťavy. |
 |
Uložíme niekde bokom do nejakej misky a necháme trocha vychladnúť. |
 |
Sítko vrátime nad hrniec a prelejeme cez neho všetko, čo nám ostalo v pôvodnom hrnci. |
 |
Scedenú šťavu zahustíme gustinom alebo múkou, a po zovretí varíme ešte aspoň 2 minúty. |
 |
Mäso vykostíme, zbavíme kože a nakrájame na malé kúsky. Z 1,5 kg horného stehna ostalo 660 g čistého mäsa. |
 |
Vložíme do pôvodného hrnca, pridáme obsah sítka - t.j. cibuľku a a paradajky a kelímok smotany. Všetko spolu premiešame a necháme prejsť varom. Ak sa Vám to bude zdať trocha husté a suché, prilejte 1 naberačku šťavy! |
 |
Palacinky plníme asi 2 kopcovitými lyžicami mäsa, prehneme po oboch stranách. |
 |
Potom spodnú a vrchnú, preklopíme na peknú stranu a batoh je hotový. |
 |
Prelejeme šťavou, nakopíme kyslú smotanu a posypeme petržlenovou vňaťou, to jedlu dodá jedinečnú chuť! Dobrú chuť!!!!!!!:-) |