Mozaiková torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Na okrúhly korpus : 20 g masla, 80 g cukru, 4 žĺtky, 20 g olúpaných strúhaných mandlí, 150 g strúhanej čokolády na varenie, sneh zo 4 bielkov, 40 g nastrúhanýh piškótov , 40 g polohrubej múky
Na prúžky : 200 g cukru, 8 žĺtkov, sneh z 8 bielkov, 80 g polohrubej múky
Na krém : 300g čokolády na varenie, 5dcl šlahačkovej smotany, 125g práškového cukru, 125g masla
POSTUP PŘÍPRAVY
V obrázkovom postupe
 |
Pripravime si okruhly korpus a to tak, ze zmiesame zltky s cukrom a maslom, potom pridame nastruhane mandle a cokoladu, nastruhane piskoty a muku a nakoniec vmiesame sneh z bielkov. Cesto dame do vymazanej a vysypanej formy a pecieme pri 175°C asi 40 minut. Hotovy korpus nechame vychladnut a neskor prekrojime na polovicu. |
 |
Pripravime si tiez cesto na pruzky. Zmiesame cukor so zltkami a pridame muku a nakoniec bielka. Cesto rozdelime na 2 casti a dame na plech na papier na pecenie a pecieme pri 220°C. Po upeceni cesto hned stocime do rolady, aby sa po vychladnuti nelamalo |
 |
Opatrne dame dolu papier na pecenie. Mne to pri prvej rolade islo trochu horsie ale pri druhej to bolo uz jednoduhsie. |
 |
Rolady si nakrajame na rovnake casti, mali by sme mat 10 malych roladok. |
 |
Pripravime si spodny okruhly korpus, ktory potrieme plnkou. Plnku si pripravime den vopred a to tak, ze vsetky suroviny spolu uvarime a na druhy den zmes vyslahame spolu s 2 stuzovacmi. Do stredu korpusu dame prvu malu roladku potretu kremom. |
 |
Vsetky ostatne pruzky natrieme kremom. |
 |
Vsetky pruzky postupne navijame okolo az vznikne taka spirala. |
 |
Vrch potrieme kremom a polozime vrchnu cast okruhleho korpusu a potrieme tortu zvyskom kremu. |
 |
A uz len ozdobime. Ja som pouzila moju oblubenu cukrikovu hmotu, ktoru som prifarbovala. |
 |
Takto vyzera v priereze. Mne sa sice uplne rovne pruzky nepodarili, ale snad nevadi, aj tak chutila. |