Mozaiková torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na okrúhly korpus : 20 g masla, 80 g cukru, 4 žĺtky, 20 g olúpaných strúhaných mandlí, 150 g strúhanej čokolády na varenie, sneh zo 4 bielkov, 40 g nastrúhanýh piškótov , 40 g polohrubej múky
Na prúžky : 200 g cukru, 8 žĺtkov, sneh z 8 bielkov, 80 g polohrubej múky
Na krém : 300g čokolády na varenie, 5dcl šlahačkovej smotany, 125g práškového cukru, 125g masla

POSTUP PŘÍPRAVY

V obrázkovom postupe

Pripravime si okruhly korpus a to tak, ze zmiesame zltky s cukrom a maslom, potom pridame nastruhane mandle a cokoladu, nastruhane piskoty a muku a nakoniec vmiesame sneh z bielkov. Cesto dame do vymazanej a vysypanej formy a pecieme pri 175°C asi 40 minut. Hotovy korpus nechame vychladnut a neskor prekrojime na polovicu.
Pripravime si tiez cesto na pruzky. Zmiesame cukor so zltkami a pridame muku a nakoniec bielka. Cesto rozdelime na 2 casti a dame na plech na papier na pecenie a pecieme pri 220°C. Po upeceni cesto hned stocime do rolady, aby sa po vychladnuti nelamalo
Opatrne dame dolu papier na pecenie. Mne to pri prvej rolade islo trochu horsie ale pri druhej to bolo uz jednoduhsie.
Rolady si nakrajame na rovnake casti, mali by sme mat 10 malych roladok.
Pripravime si spodny okruhly korpus, ktory potrieme plnkou. Plnku si pripravime den vopred a to tak, ze vsetky suroviny spolu uvarime a na druhy den zmes vyslahame spolu s 2 stuzovacmi. Do stredu korpusu dame prvu malu roladku potretu kremom.
Vsetky ostatne pruzky natrieme kremom.
Vsetky pruzky postupne navijame okolo az vznikne taka spirala.
Vrch potrieme kremom a polozime vrchnu cast okruhleho korpusu a potrieme tortu zvyskom kremu.
A uz len ozdobime. Ja som pouzila moju oblubenu cukrikovu hmotu, ktoru som prifarbovala.
Takto vyzera v priereze. Mne sa sice uplne rovne pruzky nepodarili, ale snad nevadi, aj tak chutila.