Domáca sekaná, jednoduchá, chutná a lacná



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kg mletého mäsa mix 50% hovädzie, 50% bravčové, 1 vajce, soľ, 3 strúčiky cesnaku, mleté č. korenie, červená parika sladká aj pálivá, 2 ČL majoránky, pol ČL tymiánu, troška vody / asi 3-3 PL/, 2 PL strúhanky, na šťavu 2 dcl vody, pol kocky bujónu

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso osolíme, okoreníme podľa chuti, kto má rád pikantnejšie, môže dať viac štipľavej papriky, pridáme sušenú majoránku aj tymián.Pridáme vajce a vodu a poriadne premiesime rukami v mise. Potom pridáme strúhanku, znova premiešame a necháme chvíľku postáť. Na doske vytvarujeme mäsovú zmes do tvaru bochníka, vložíme do masťou vymastenej zapekacej nádoby a vložíme do horúcej rúry na cca 10-15 minút, aby sa povrch sekanej zatiahol. Potom podlejeme vodou, v ktorej sme rozpustili bujón a prikryté pečieme 30-40 minút, kým povrch krásne nezhnedne. Ak chceme krásnu kôrku, pred dopečením sekanú odkryjeme. Počas pečenia môžeme polievať sekanú šťavou z výpeku. Podávame so zemiakmi, hranolkami, na zemiakoch na kyslo, alebo len tak studenú s chlebom a kyslou uhorkou. Prajem dobrú chuť!