Nenáročný,osviežujúci,jahodový zákusok :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 150g špaldovej hladkej múky, 40g hnedého cukru (ak je treba tak viac či menej), 100g klasického masla...........Plnka:200g rigotty,alebo Mascarpone alebo tvaroh,alebo kyslá smotany,jogurt + 200ml šľah.smotany.......ovocie:jahody,maliny a pod......želatina

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept som si upravila,aby mi vyhovoval,ale dopredu upozorňujem,že na tento zákusok používam koláčovú formu,ktorej dno sa oddeľuje od bokov...... bohužial,inú som neskúšala,lebo s touto som max.spokojná.
Takže: preosiatu múku,cukor a STUDENÉ maslo,spolu ručne vymiesime.Natlačíme do maslom vymastenej formy,pekne až po okraj.Dáme piecť na 160*C cca 15 min.Len tak zľahka do ružova,záleží od vašej rúry,tak radšej sledujte. Dáme vychľadnúť.Plnku si zvoľte,akú máte radi.Ja som použila 200g rigotty a šľahačkovú smotanu + trochu cukru.Kľudne si vymiešajte kyslú smotanu so šľahačkovou,alebo tvaroh......Rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky stuhnúť.Potom poukladáme jahody a zalejeme želatinou.Necháme stuhnúť,opatrne vyberieme z formy a potom maškrtíme...

Prajem dobrú chuť :-)

pripravené suroviny
vypracované cesto
natlačené cesto
upečené...vyzerá,že je zhorený korpus,no je to špatná kvalita fotky :-D
natrieme plnku
poukladáme jahody
pripravíme želatinu,ja používam túto,stačilo mi 1/2 sáčku - je prírodná želatina a dofarbila som ju šťavou z uvarenej cvikly
zalejeme a dáme stuhnúť
takto krásne sa zákusok podaril.....vzadu vidno formu
mňam mňam
a ešte jeden pohľad