Zeleninové šaláty s tradičným tekvicovým olejom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Zelenina vhodná na šaláty (pekinská kapusta, ľadový šalát, hlávkový šalát, poľníček, čakanka, paradajky, paprika, uhorka, fazuľa, cibuľa, a pod.) • Tradičný tekvicový olej • Soľ (voliteľné) • Ocot (voliteľné)
POSTUP PŘÍPRAVY
Šalát z pekinskej kapusty (Brassica pekinensis) s tradičným tekvicovým olejom • 1. Odstrániť vonkajšie listy (netreba ju umývať, nie je tam potom voda a tak lepšie vynikne chuť oleja). • 2. Zeleninu nakrájať na požadovanú veľkosť. • 3. Do nakrájanej kapusty pridať tekvicový olej a zamiešať, opäť pridať olej a zamiešať. Oleja toľko, aby ho bolo cítiť. Najlepšie je začať len s pridaním samotného oleja, aby bol rovnomerne rozptýlený po celej zelenine, a až potom podľa chuti dochutiť napríklad soľou, octom, atď. • Podobným spôsobom sa dá pripraviť rôzna zelenina a samozrejme je možné zmiešať viaceré zeleniny. Paradajky samotné alebo s trochou cibuľky sú vynikajúce. Fantázii a chuti sa medze nekladú.
 |
Základné suroviny. |
 |
Pridať olej (a soľ) a pomiešať. |
 |
Hotový šalát. Dobrú chuť! |
 |
Základné suroviny. |
 |
Pridať olej (a soľ) a pomiešať. |
 |
Hotový šalát. Dobrú chuť! |
 |
Základné suroviny. |
 |
Pridať olej (a soľ) a pomiešať. |
 |
Hotový šalát. Dobrú chuť! |
 |
Základné suroviny. |
 |
Pridať olej (a soľ) a pomiešať. |
 |
Hotový šalát. Dobrú chuť! |