***AMOROV JABLČNÝ REZ***



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 35dg hladkej múky, 1/2 kypriaceho prášku, 1 vajce, štipinka soli, 10dg práškového cukru, 15dg hery, 3PL mlieka ............... Jablčná náplň: 1kg nastrúhaných jabĺk, 12dg kr. cukru -menej i viac podľa sladkosti jabĺk, škorica podľa chuti-1-2ČL, 5bielkov................. Vanilkový krém: 350ml mlieka, 5žĺtkov, 1vanilkový puding, 6dg pr. cukor, smotana na šľahanie 33%-400ml

POSTUP PŘÍPRAVY

Z ingrediencí vypracujeme rukou hladké cesto, necháme ho v chlade pol hodiny odležať, potom vyvaľkáme a za pomoci valčeka preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech..

nastrúhané jablká osladíme, a za občasného miešanie podusíme domäkka. Odstavíme a necháme vychladnúť. Do vychladnutých jabĺk vmiešame tuhý sneh z 5 bielkov. Jablčnú náplň rozotrieme na cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry (170°C)doružova. Po upečení necháme vychladnúť.

Z mlieka, 5 žĺtkov a pudingu uvaríme kašu, tú necháme vychladnúť /občasne ju premiešame , aby nevznikla napovrchu kožka/ Po vychladnutí puding vyšlaháme s cukrom. Smotanu vyšleháme a zmiešame s pudingom. Krémom potrieme upečený vychladnutý koláč...

Koláčik je najlepší na 2. deň, ked spodné cesto dobre odmäkne a celý sa potom rozplýva v pusinke.. verím, že ani tento receptík nesklame...