Vyprazane pirozky na slano



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Neodolateľne, jednoduche, fantastické! 500 g múky 250 ml vlažnej vody 1 lyžica soli ½ lyžice cukru 4 lyžice oleja olivoveho 1 sáčok alebo 42 g čerstvého droždia slnecnicovy olej na vyprazanie a nie len na dno do hrnca urcite takych 5-8 cm oleja aby pirozky plavali a nedotykali sa dna a tak sa nam nepripalia Prisady na plnenie Feta syr na kocecky, šunka, mini parky,klobaska na kocecky alebo kruzky, zemiakova plnka- varené zemiaky a lisované s nakrájanou jarnou cerstvou cibuľkou aj s vnatkou čierne korenie a rozdrolena feta,ale mozeme pouzit aj tvaroh a dosolime,pripadne nastruhany eidam

POSTUP PŘÍPRAVY

Do pohára s teplou vodou pridáme 1 lyžičku cukru a droždie rozpustime
Do misky nasypeme múku, soľ, olej a vodu s droždím, miesime ručne.
Keď sa odlepuje cesto zo strán misy je hotove na kysnutie
Zakryte na 20-30 minút.

Do hlbokeho hrnca nalejeme dosť olej a nechame riadne zohriat.
Rozvalkame cesto na max pol cm a vykrajujeme poharom,troska ponatahujeme a naplnime plnkou , rozky cesta riadne pritlacime,aby sa nam pirozky neotvarali pri smazeni, konecny tvar je ako polmesiac.
Akonáhle je olej horúci smazime z oboch stran do zlatova a vyberame dierovanou podberackou
Pozor,smazia sa dost rychlo takze musite byt stale pri tom,vyberame na kuch.papierom vystlany tanier
Papame este teple!!!
Foto prilozim,aj ked som to robila tento tyzden 2 krat zabudla som odfotit...