*♥*Hlivová so zeleninou a klobásou *♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 cibuľa, 2 PL oleja, kúsok masla 2 - 3 zemiaky (podľa veľkosti) 1 mrkva, 1 petržlen, 200 g hlivy 2 strúčiky cesnaku 1 nožička obľúbenej klobásy soľ, mčk, drvená rasca, paprika - množstvo podľla chuti 1 PL hladkej múky, 1 PL detskej krupice

POSTUP PŘÍPRAVY

Očistíme zeleninu.

V hrnci rozohrejeme olej s maslom, orestujeme cibuľu i cesnak pokrájané nadrobno a pridáme zeleninu pokrájanú na menšie kúsky. Osolíme, pridáme mčk, papriku a drvenú rascu. Prykryjeme a necháme minútu dusiť na minim. stupni.

Po minúte, keď si zelenina pustila svoju šťavu, prilejeme z kanvice toľko horúcej vody, aby zelenina bola práve ponorená. Prikryté necháme dusiť domäkka.

Zatiaľ opláchneme a ošúpeme klobásu, pokrájame ju na menšie kúsky a vhodíme k zelenine. Doplníme príslušné množstvo horúcej vody. Polievku necháme ďalej vrieť.

Zápražku pripravíme len tak nasucho, bez oleja. Do malého kastrólika dáme múku a krupicu a chvíľu pražíme za ustavičného premiešavania, aby sme nevyrobili uhlík. Do opraženej múčnej zmesi pridáme studenú vodu a miešame, miešame a ihneď vlejeme do vriacej polievky. Necháme povariť 5 minút. Do odstavenej polievky pridáme čerstvú zelenú vňať (petržlen, cesnak ap.)