
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Budeme potrebovať dva korpusy: na svetlý potrebujeme 4 vajíčka /veľkosť "L" pokiaľ používame "M-kové" tak treba o jedno-dve viac/, 120g polohrubej múky, 160g krupicového cukru, 1 ČL kypriaceho prášku ♠♠♠♠♠ na kakaové potrebujeme 3 vajcia "L- kové /alebo 4 "M-kové/, 60g polohrubej múky, 80g krupicového cukru, 1 PL kakaa a 2 ČL kypriaceho prášku...♠♠♠♠♠ NA krém si pripravíme: 100g "gréckeho" bieleho jogurtu, 500g jemného tvarohu, 100g práškového cukru, 50g vanilínového cukru, 100g masla /alebo Hery/, 400ml smotany na šľahanie /33%/, 20g mletej želatíny, 1 dcl vody...♠♠♠♠♠ okrem toho: 400g ľubovoľného lekváru, ovocie a čokoláda na ozdobenie
POSTUP PŘÍPRAVY
Svetlý a kakaový korpus pripravujem takmer rovnako: Bielky si oddelím a vyšľahám dotuha, žĺtky vyšľahám s cukrom "dobiela", múku zmiešam s kypriacim práškom /pri kakaovom korpuse si vmiešam do múky aj kakao/ a potom do žĺtkovej zmesi nastriedačku zľahka vmiešam múčnu zmes a tuhý sneh z bielkov...každý korpus si upečiem zvlášť na plechu vystlanom papierom na pečenie, pečiem na 180 °C, asi 10 minút a nechám vychladnúť. Potom svetlý plát natriem lekvárom /čím ho je viac, tým lepšie/, priložím kakaový plát, dobre pritlačím, papier na pečenie stiahnem a natriem krém, ozdobím podľa fantázie a nechám stuhnúť v chladničke. Pokrájame na kocky a môžeme servírovať...
♠♠♠♠♠
KRÉM: Želatínu si namočím do vody a vo vodnom kúpeli rozpustím. Maslo roztopím, vyšľahám s práškovým a vanilínovým cukrom, všľahám tvaroh a grécky jogurt /mali by mať izbovú teplotu/, smotanu na šľahanie dotuha vyšľahám A zľahka vmiešam do tvarohovej zmesi...do rozpustenej želatíny vmiešam za jednu PL tvarohovej zmesi /to aby sa mi želatína "nezgrcla" a neboli z nej hrudky/ a potom takto upravenú želatínu vmiešam do tvarohovej zmesy metličkou...