Zdravý slaný koláč (pizza, posúch) :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350g špaldovej múky, letnej vody podľa potreby cca 300-350ml, 1 PL olivového oleja, 1 KL sódy bicarbóny, 3/4 KL morskej soli (podľa chuti viac či menej), + 2 str.cesnaku, cherry rajčinky, 1 šalotka alebo cibuľa, kvalitný syr, bylinky - tymián,rasca, petrž.vňať a pod.podľa vašej chuti......

POSTUP PŘÍPRAVY

Ponúkam ďalší môj výmysel zo špaldovej múky,tentokrát na slano.Do múky dáme soľ, rascu, sódu bicarbónu a premiešame.Pridáme olivovový olej, prelisovaný cesnak (ak nechcete,nemusíte,nám však chuti) a zalejeme letnou vodou.Premiešame,aby sa nám všetko pekne spojilo a vznikla polohustá hmota.Koláčovú formu vymažeme olivovým olejom a rozotrieme rovnomerne stierkou cesto,až ku krajom,aby nebolo v strede viac cesta.Potrieme alebo pokvapkáme ho olivovým olejom.Buď to v tejto fáze dáte piecť a bude to posúch.Po upečení už len potrieť zmesou: soľ,cesnak,rasca,olivový olej - všetko podľa chuti! Alebo poukladáte pokrájanú cibuľu,posypete bylinkami a dáte piecť na 190 *C cca 30 - 40min.Radšej sledujte,aby nezhorela cibuľka.Asi 10 min pred koncom som dala rajčinky, a syr.Po upečení som ešte prázdne miesta potrela cesnakovou zmesou,lebo my veľmi ľúbime cesnačik a posypala ešte petrž.vňaťou.Snáď som to zrozumiteľne napísala :-), ak nie,tak určite ste už piekli doma pizzu,a postup si zvolíte sami!

Menej zdravšia verzia (pre našich chlapov) pred pečením poukladať na koláč pokrajanú šampiňóny, klobásu, slaninu a pod.

Prajem dobrú chuť :-)