Orechový koláč s piškótmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 vajec, 5 lyžíc kryštálového cukru, 5 lyžíc polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 1 lyžica kakaa, 1 lyžica orechov, KRÉM: 250 g pomletých orechov, 150 g práškového cukru, 500 ml silnej čiernej kávy, 250 g masla, rum, piškóty, čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

Najskôr žĺtky s cukrom vymiešame dopenista, pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom, kakao, pomleté orechy a tuhý sneh z bielkov. Vypracujeme cesto, ktoré vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme. Upečené cesto necháme vychladnúť.

Krém: Pomleté orechy zmiešame s práškovým cukrom a zalejeme takým množstvom kávy (približne 200 ml), aby vznikla hustá zmes. Zmäknuté maslo vymiešame dohladka, spojíme s orechovou hmotou a vypracujeme krém. Vychladnuté cesto pokvapkáme rumom a natrieme polovicou orechového krému.

Piškóty namáčame do vychladnutej kávy a poukladáme na krémovú vrstvu. Na piškóty navrstvíme zvyšok krému. Zákusok necháme mierne stuhnúť, potom ho potrieme čokoládovou polevou.

Necháme min. na 3 hod. stuhnúť.
Dobrú chuť.

upečený biscuit, ktorý sme pokvapkali rumom...
rozmiešané maslo ...
rozmiešané maslo postupne pridávame do orechovej plnky...
hotovú plnu sme potreli na biscuit, ale iba polovičnú dávku...
na plnku sme poukladali piškóty namočené v káve...
na piškóty sme natreli druhú polovicu orechovej plnky, ktorú sme nakoniec poliali čokoládovou polevou.