
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
5 vajec, 5 lyžíc kryštálového cukru, 5 lyžíc polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 1 lyžica kakaa, 1 lyžica orechov, KRÉM: 250 g pomletých orechov, 150 g práškového cukru, 500 ml silnej čiernej kávy, 250 g masla, rum, piškóty, čokoládová poleva
POSTUP PŘÍPRAVY
Najskôr žĺtky s cukrom vymiešame dopenista, pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom, kakao, pomleté orechy a tuhý sneh z bielkov. Vypracujeme cesto, ktoré vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme. Upečené cesto necháme vychladnúť.
Krém: Pomleté orechy zmiešame s práškovým cukrom a zalejeme takým množstvom kávy (približne 200 ml), aby vznikla hustá zmes. Zmäknuté maslo vymiešame dohladka, spojíme s orechovou hmotou a vypracujeme krém. Vychladnuté cesto pokvapkáme rumom a natrieme polovicou orechového krému.
Piškóty namáčame do vychladnutej kávy a poukladáme na krémovú vrstvu. Na piškóty navrstvíme zvyšok krému. Zákusok necháme mierne stuhnúť, potom ho potrieme čokoládovou polevou.
Necháme min. na 3 hod. stuhnúť.
Dobrú chuť.
![]() |
upečený biscuit, ktorý sme pokvapkali rumom... |
![]() |
rozmiešané maslo ... |
![]() |
rozmiešané maslo postupne pridávame do orechovej plnky... |
![]() |
hotovú plnu sme potreli na biscuit, ale iba polovičnú dávku... |
![]() |
na plnku sme poukladali piškóty namočené v káve... |
![]() |
na piškóty sme natreli druhú polovicu orechovej plnky, ktorú sme nakoniec poliali čokoládovou polevou. |