
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Dlho som hľadala ten správny recept, aby chutili presne ako originál a nakoniec som ho našla. Recept je jednoduchý a foto len ilustračné (zabudla som odfotiť pri príprave - doložím pri najbližšom pečení). Čo potrebujeme: 1 pohár mlieka, 1ks droždie, 2ks vajíčka, hladká múka, maslo, kryštálový cukor, trstinový cukor, práškový cukor, soľ, mletú škoricu, krémový syr. Z tejto dávky vám vyjde okolo 16-18 cinnabonov.
POSTUP PŘÍPRAVY
Cesto: 1 pohár (250ml) horúceho mlieka vylejeme do veľkej misky, pridáme rozdrvené droždie, 1/2 pohára kryštálového cukru, 2 celé vajíčka (pri izbovej teplote), 1 čl soli, 4 a 1/2 pohára hladkej múky, a 1/3 pohára roztopeného masla, všetko dobre vypracujeme na cesto. Misku zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme 1 hodinu nakysnúť. Náplň: 2,5 PL mletej škorice, 1 pohár trstinového cukru a 1/4 pohára roztopeného masla. Všetko dobre premiešame. Keď nám cesto nakyslo rozvaľkáme si ho do obdlžníka s hrúbkou 1 cm. Potrieme 1/4 pohárom roztopeným maslom a nanesieme náplň. Zrolujeme a krájame roládky s hrúbkou cca 2,5 - 3cm. Poukládame na pekáč s papierom na pečenie blízko seba a necháme cca 30 min. podkysnúť. Medzitým si vyhrejeme rúru (180°C na elektrickej, na plynovej stupeň 4až 5) a necháme upiecť cca 20 min. dozlatista. Kým sa cinnabony pečú v rúre spravíme si polevu: 100g krémového syra (použila som Cavabel Cream Spread z Lidlu), 1/4 pohára roztopeného masla, 1,5 pohára práškového cukru, 1/2 čl vanilkového exraktu (ja som použila vanilkový cukor), a na okraj čl soli. Všetko dobré premiešame a vznikne nám hustejšia poleva, ktorou potrieme upečené cinnabony ešte za horúca. Podávame teplé, úžasne chutia, určite si zamilujete. :) Dobrú chuť :)