Obojstranné jablkové rezy s mandľami a škoricou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Budete potrebovať: 125 g masla, 125 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, štipku soli, 175 g hladkej múky, 2 lyžičky kypriaceho prášku, 50 ml mlieka, 2 vajcia (jedno do cesta, druhé na potretie), 100 g mandľových plátkov a 1 škoricový cukor, prípadne si sami zmiešajte práškový cukor s mletou škoricou podľa vlastnej chuti. Na jablčnú náplň: 400 g jabĺk, 300 ml vody, 50 g cukru, 1 škoricový cukor, šťavu z polovice citróna a 1 vanilkový puding. Na šľahačkovou náplň: 300 g jogurtu, 20 g práškového cukru, 1 škoricový cukor, 250 ml smotany na šľahanie, 1 sáčok želatínového stužovača a 100 ml vody.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept mám z českej stránky a je famózny!!!!!!! Vďaka niekoľkým vrstvám to vyzerá, že ide o zložitejší múčnik, ale v podstate len rozmáznete cesto na veľký plech, potrite jeho povrch rozšľahaným vajcom a posypete mandľovými lupienkami. Upečený plát ešte horúci rozdelíte na dve rovnaké polovice a jednu z nich pred plnením obrátite posypom dole. Pripravíte si jablčnú aj jogurtovú náplň, namažete je na polovicu plátu a druhým priklopíte.

Takže hor sa na cesto: Maslo vyšľaháme s oboma druhmi cukru do peny a pridajte štipku soli. Pomaly vmiešajte múku zmiešanú s kypriacim práškom av mlieku rozšľahané vajce. Vymiešané cesto rozotrite na plech s plátom papiera, povrch zľahka potrite druhým rozšľahaným vajcom a posypte zmesou mandľových plátkov sa škoricovým cukrom. Plát pečte približne 12 minút pri 200 ° C
Po vybratí z rúry rozdeľte ešte teplý plát na dva rovnaké diely. Olúpané a jadrovníkov zbavené jablká pokrájané na kocky poduste v hrnci pod pokrievkou asi sedem minút s vodou, cukrom, škoricou a citrónovou šťavou. Zvlášť zmiešajte puding s trochou vody alebo jablkovej šťavy, prilejte ho do nie celkom rozvarených a rozšťouchaných jabĺk a za stáleho miešania všetko asi minútu povaríme.
Jeden diel upečeného plátu obráťte mandľovými lupienkami dole, jablčnú náplň na neho rozotrite a nechajte ju vychladnúť. Zvlášť premiešajte ručne jogurt s cukrom vrátane škoricového, vmiešajte ušľahanú smotanu a podľa návodu pripravený stužovač. Rýchlo premiešajte a ihneď hmotu rozotrite na jablčnú náplň.
Náplne priklopte druhým plátom, mandľovými lupienkami hore. Nechajte všetko v chlade stuhnúť a pokrájajte na rezy. Po ochutnaní zistíte, že jablká, mandle, škorica a všetko ostatné ide naozaj skvele dohromady.
e ešte raz