Makronky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g mandľová múka 60 ml vody 2x 95 g bielok 250 g cukor kryštáľ 250 g cukor múčka Cukrárske farbivo podľa potreby

POSTUP PŘÍPRAVY

Predhrejte rúru na 170 °C. Pripravte si hrniec s vodou a kryštálovým cukrom a na strednom plameni priveďte do varu.
Cukrová voda by mala mať teplotu 118 °C. Pozor, aby sa teplota už nezvyšovala. Cukor a mandľovú múku premiešajte cukrárskou stierkou s 95g bielok. Do mixéru dáme zvyšné bielka (95g) a zľahka jemne našľaháme (cca 30 sekúnd). Potom začneme pomaly prilievať do bielok pripravenú cukrovú vodu. Teplota musí byť presne 114 °C a šľaháme do tuha. Vyšľahanú hmotu premiešame s cukrárskou farbou a zmiešame so zmesou z cukru, mandľovej múky a bielok. Hotovou zmesou naplňte cukrárske vrecko. Na plech dajte papier na pečenie a striekajte makaronky o priemere asi 4 cm. Makaronky nechajte na 30 minút zaschnúť. Že sú makaronky správne vyschnuté spoznáte tak, že sa vrch nelepí na prst. Potom makaronky vložte do rúry a pečte presne 11 minút. Medzitým si pripravte dva druhy krému. Hotový krém dajte do cukrárskeho vrecka a vždy jeden pár makaroniek spojte dokopy krémom.