Oškvarkové slimáky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

8 v šupke uvarených stredne veľkých zemiačkov, 400 g polohrubej múky, 1 vajíčko, kvások z vlažného mliečka, cukru a kvasníc, cca 100 g palmarínu, 2 lyžičky soli.\r\nPLNKA: 400 g pomletých oškvarkov, 2 mleté cibuľky, trošku plnotučnej horčice, 1 lyžička vegety

POSTUP PŘÍPRAVY

Z pretlačených zemiačkov, múky, vajíčka, kvásku, rozpusteného palmarínu a soli vymiesime hladké nelepivé cesto, ktoré necháme minimálne 1/2 hodinku kysnúť. Po vykysnutí rozdelíme na 3 bochníky, každý rozvaľkáme a naplníme plnkou. Na plnku zmiešame pomleté oškvarky s mletými 2 cibuľkami, troškou horčice a vegety podľa chuti .Stočíme do rolády a krájame na 2 cm hrubé slimáky. Na plechu necháme trošku podkysnúť a pečieme do zlatista.