
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 100 g mletých mandlí + na ozdobu + na vysypanie formy, 120 g práškového cukru, 40 g hladkej preosiatej múky (PK promix PK), 150 g rozpustenej čokolády, 120 g mäkkého masla, 3 vajcia - zvlášť žĺtka a zvlášť bielka Poleva: 175 ml šľahačky, 225 g čokolády, 30 g masla
POSTUP PŘÍPRAVY
1. Mandle, 2 lyžice práškového cukru a múku zmiešame.
2. Mäkké maslo (ja som ho rozpustila) a zbytok práškového cukru vyšľaháme do peny.
3. Do vyšľahanej peny pridáme rozpustenú čokoládu, premiešame a potom pridáme aj žĺtky.
4. Bielka vyšľaháme do peny so šťipkou soli.
5. Jednu tretinu snehu opatrne vareškou zamiešame do cesta, prisypeme mandľovú zmes, zamiešame a nakoniec zamiešame zostávajúci sneh.
6. Zmes nalejeme do maslom vymazanej a mandľami vysypanej formy.
7. Pečieme na 180 stupňov cca 30 - 35 minút.
8. Na polevu privedieme do varu smotanu, v nej rozpustíme čokoládu a pridáme maslo. Všetko poriadne zamiešame a vylejeme na vychladnutú tortu.
9. Necháme poriadne vychlanúť. U nás sme čakali len cca 2 hodinky.