Kuracie fašírky s restovanými šampiňónmi

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cca 700 g kuracích pŕs, 1 menšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať, soľ, korenie, olivový olej, cca 500 g čerstvých šampiňónov, olej, biele víno, soľ, petržlenová vňať
POSTUP PŘÍPRAVY
V obrázkoch:
 |
Kuracie mäso si pomelieme alebo si pomôžeme s takýmto mixérom. |
 |
K mäsu pridáme pokrájanú cibuľu, cesnak, soľ, korenie, vňaťku a dobre premiešame. |
 |
Ruky si potrieme olejom a z masy vyformujeme fašírky. |
 |
Panvicu necháme dobre rozohriať, potrieme troškou oleja a dáme piecť fašírky, nechám ich najskôr zatiahnuť, potom prikryjem. |
 |
Potom ich otočíme na druhú stranu a necháme dopiecť, celé to trvá cca 15 minút. |
 |
Medzitým som si šampinóny opláchla a pokrájala na štvrťky. Hotové fašírky vyberiem, pridám trošku oleja a šampiňóny restujem, neprikrývam ani nepodlievam, miešame. |
 |
Keď sú opečené, pridám soľ a trošku bieleho vína, nechám vydusiť. |
 |
Nakoniec pridám trošku petržlenovej vňaťky. K tomuto jedlu je výborná ryža, ale môžu byť aj zemiaky, či kaša. |