Banánové kocky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 3 vajcia, 100 g kryštálového cukru, 130 g hladkej múky, ½ prášku do pečiva, 50 ml oleja, 70 ml vody, 50 g čokolády na varenie ********** Čokoládová plnka: 200 g masla (125 g maslo + 75 g helia), 50 g práškového cukru, 120 ml mlieka, 120 g čokolády na varenie, 1 lyžica rumu ********** Šľahačková plnka: 150 ml šľahačkovej smotany (rastlinná) ********** Na potretie: ríbezľový, alebo čučoriedkový lekvár ********** Banány asi 3 kusy ********** Na posypanie: karamelový toping, strúhaná čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

Plech s rozmermi 36x26 cm.

Čokoládu na varenie si roztopíme nad parou, alebo opatrne v mikrovlnke na najnižšom teplotnom stupni. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridávame vlažnú vodu. Neskôr do žĺtkovej peny pomaly zamixujeme aj roztopenú čokoládu, potom opatrne olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec pridáme sneh z bielkov. Pripravené cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 15 minút.
Do mlieka nalejeme lyžicu rumu, nalámeme čokoládu, uvaríme do tuha a necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame s cukrom do peny a postupne pridáme vychladnutú čokoládovú hmotu. Pripravenú čokoládovú plnku si rozdelíme na dve rovnaké časti.
Vychladnuté cestou potrieme tenkou vrstvou lekváru, napr. čučoriedkovým. Na tenkú vrstvu lekváru natrieme polovicu čokoládovej plnky a na čokoládovú plnku poukladáme banány nakrájané na tenké kolieska.
Kolieska banánov zakryjeme druhou polovicou čokoládovej plnky.
V miske si ručným mixérom vyšľaháme do tuha šľahačku (ja používam rastlinnú napr. Rajo, Zeelandia, Hole, vyšľahá sa poriadne do tuha a drží, netreba dávať stužovač). Vyšľahanú šľahačku natrieme na čokoládovú plnku.
Vrch koláča môžeme postriekať karamelovým topingom a posypať strúhanou čokoládou. Necháme stuhnúť v chladničke a potom už len krájame na kocky, alebo na rezy.