Griotkové rezy...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 150g masla /HERY/, 150g práškového cukru, 4 vajcia, 70g horkej čokolády, 150g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok... ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ Preliv: 60ml vody uvariť s 100g kryštálového cukru a po rozpustení cukru pridať 4 PL griotkovej esencie. ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ Krém: 300ml mlieka, 1 čokoládový puding, 3 Pl kryštálového cukru, 150g varovej čokolády, 200g masla /alebo HERY/, 150g práškového cukru... ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠okrem toho višňový džem, višne na ozdobu, čokoláda na poliatie...

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus: z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, zmäknuté maslo, žĺtky a cukor vyšľaháme do peny, pridáme rozpustenú čokoládu, múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec zľahka vmiešame sneh. Pečieme na papieri na pečenie na 160°C asi 20 minút. Potom popicháme špáradlom a zalejeme prelivom. Necháme vychladnúť.
♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠
Mlieko, kryštálový cukor a čokoládový puding uvaríme, do horúceho vmiešame čokoládu a necháme vychladnúť. Maslo /HERU/ vyšľaháme s práškovým cukrom, vmiešame čokoládový puding a vyšľaháme.
♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠
ZÁVER: Preliaty a vychladnutý korpus natrieme višňovým džemom, krémom /z ktorého si trochu odložíme na ozdobu/ a polejeme čokoládou. Po stuhnutí ozdobíme krémom a višňou.