Pečená fazuľa - Pyco.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

veľká biela maslová fazuľa ja som mala balíček ktorý mal 350g, 2 kusy stopkového zeleru, 2 mrkvy stredné, 1červená cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1PL cukru kryštál, 5PL olivového oleja, 250g čerstvé paradajky, petržlenová vňať, oregano, mčk, soľ morská, olivový olej....

POSTUP PŘÍPRAVY

Bolo to výborné akurát ja určite nabudúce spravím dvojité množstvo zeleninovej omáčky...toto je povodný recept tak si to uvarte podla seba a skúsim dať možno celé rajčiny z konzervy...tieto oranžové boli o ničom...
Fazuľu necháme cez noc namočenú vo vačšom množstve vody....na druhy deň scedíme,prepláchneme dáme do hrnca s čerstvou vodou a pridáme k nej nakrájanú mrkvu a stopkový zeler...varíme cca hodinu s pokrievkou kým fazuľa nezmakne ...ale nesmie byť rozvarená. Scedíme a vývar z fazule si odložíme bokom budeme ho potrebovať...
Na panvici s olivovým olejom asi 3 PL orestujeme nasekanú cibuľu a cesnak..neskor pridáme nakrájané paradajky a varíme cca 10 min....vychladnutú paradajkovú zmes rozmixujeme ponorným mixérom...dochutíme cukrom, mčk, soľou a petržlenovou vňaťou...
Uvarenú fazuľu, zeler a mrkvu zmiešame v zapekacej mise so zvyškom olivového oleja...posypeme sušeným oreganom a zalejeme pripravenou paradajkovou omáčkou... Pečieme asi hodinu na 180 stupnov podľa potreby podlievame vývarom ktorý sme si odložili z fazulí...omáčka sa počas pečenia zredukuje...papáme teplé aj studené dobrú chuť...