Martinské rožky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg polohrubej múky, 6 dcl mlieka, 2 dcl oleja, 3 lyžice krupicového cukru, 1 lyžička soli, 1 bal. práškovej šľahačky, 1 bal. kypriaceho prášku, 1 bal. droždie čerstvé, 3ks žĺtka, 1 celé vajce , slivkový lekvár

POSTUP PŘÍPRAVY

Z 2 dcl vlažného mlieka a lyžice cukru a droždia urobíme kvások. Múku aj s ostatnými sypkými surovinami preosejeme do misy. Pridáme žĺtka a kvások. Vymiesime cesto. Ku koncu miesenia prilejeme olej. Dobre vypracované cesto necháme vykysnúť. Vykysnuté rozdelíme na osem bochníčkov a každý rozváľame na placku. Placku radielkom rozdelíme tiež na 8 trojuholníčkov. Naplníme lekvárom a zvinieme do tvaru rožteka. Na plechu necháme podkysnúť a natrieme tukom a vyšľahaným celým vajíčkom. Upečieme do zlata. Ešte teplé pocukrujeme.

Ešte neviem ako sa tu pridávajú fotky k obrázkovému postupu, tak kým na to prídem, môžete recept aj s obrázkami vidieť na http://gabrielakovacikova.blog.sme.sk/c/130670/Martinske-rozky.html
ďakujem za pochopenie