Rýchly mini zákusok s írskym krémom Bailey´s :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

150g kr.cukru, 3 vajíčka, 200g hl.múky, 1 - 2 PL kakaa, 1 dcl letnej vody, 1 dcl oleja, 1/2 PDP + marmeláda + 250 ml šľahačkovej smotany, 125 ml kyslej pochúťkovej smotany, 3 - 4 PL írskeho krému, 1 vanilkový cukor + niečo na ozdobu napr.varová čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept je veľmi rýchly a celý som si ho vymyslela sama,len tak! Snáď niekoho inšpiruje :-) Keďže sme iba dvaja a ja sladké nejem, urobila som len pre manžela tento mini koláčik a ten hneď na posedenie polovičku zjedol.Takže odporúča!

Koláčovú formu namastíme a vysypeme múkou. Žĺtka dobre vyšľaháme s cukrom.Ak sa Vám bude zdať veľa cukru,tak uberte. Postupne prilejeme letnú vodu a potom olej a šľaháme už pri nízkych otáčkach. V tejto fáze ja zapínam rúru na 180 *C. Potom pridám preosiatu múku s práškom do pečiva a prešľahám naposledy.Bielky so štipkou soli vyšľaháme na pevný sneh a pridáme do ostatného cesta,už len vareškou premiešame.Ak chceme, 1/3 odoberieme a zafarbíme kakaom.Ak sa nám bude zdať cesto tuhé,tak pridáme kvapku vody.Do formy som postupne od stredu nalievala 2 PL svetlého cesta a do neho 1 PL kakaového cesta - tak ako keď sa robí mramorový korpus na tortu.A postupujeme stále dokola,až všetko cesto minieme.Keď sa nám nechce,tak cesto len vylejeme.Dáme piecť na spomínaných 180 *C cca 20 - 25 min.Záleží od rúry,preto sledujeme a vyskúšame špajlou.Po upečení korpus necháme vychladnúť.Potom ho vyklopíme a otočíme.Potrieme marmeládou! Ja som použila jahodovú + 1PL rumu,keďže to bude pre chlapa.Pokiaľ nám korpus chladne,tak si ručne vidličkou premiešame kyslú smotanu + 1 vanilkový cukor a od oka írsky krém.Šľahačkovú smotanu klasicky mixérom vyšľaháme a pridáme ku kyslej smotane.Zamiešame a rozotrieme na vychladnutý korpus.A už len podľa chuti ozdobíme, napr.kúskom postrúhanej čokolády.

Na moje milé prekvapenie šľahačková hmota pekne drží a nerozteká sa!

Prajem dobrú chuť :-)

hotový rýchly zákusok